Verdens beste dykkeplasser

Man kan dykke mange steder over hele verden, både i kaldt vann og i varmt vann. Norge har mange fine dykkeplasser. Dypvannskorallene i Norge tiltrekker seg dykkere fra flere land.

Belize er kjent som et fint dykkested, spesielt The Blue Hole, som er et av de best bevarte marine økosystemene i landet. Selv om stedet tiltrekker seg mange turister, kan man fortsatt finne relativt rolige steder.

Thailand har mange fine dykkeområder, både øst og vest i landet. Sesongen varierer fra sted til sted, men det finnes alltid dykkemuligheter i landet, året rundt.

Hawaii tilbyr også mange områder for dykking, med variert dyreliv i havet. Kystbyen Kailua Kona ligger i nærheten av flere fine dykkesteder. Indonesia er også et land som stadig flere dykkere oppdager.

I Australia finnes flere områder der man kan dykke, men Barriererevet er antakelig det mest populære dykkeområdet i landet. Her finner man et utrolig mangfold med fisk, koraller, haier og andre sjødyr.

Galapagosøyene er et paradis for alle som liker vill, urørt natur. Rødehavet er et velkjent dykkemål som ligger litt nærmere.

Caymanøyene er blant de aller beste dykkestedene i det karibiske hav. Her finner man et stort artsmangfold, og gode værforhold hele året. Micronesia og Fiji regnes også blant de aller beste dykkestedene i verden.

Et av de aller beste stedene man kan dykke, er Costa Rica. Murcielagos og Catalinasøyene er kjent for tropiske fisker, haier og utrolige korallrev.

Uansett hvor man velger å dykke, bør ferien planlegges godt, og i god tid.