Dykking i Thailand

Thailand er et perfekt sted å drive med dykking. Vannet er varmt og klart, med sikt på opp til 20 meter, og det er et stort mangfold av arter i vannet. Du kan dykke mellom koraller og anemoner, mens solstrålene glitrer i vannet over deg. Sammen med fiskene dukker det opp havskilpadder og fargerike sjødyr.

Man kan dykke både i Andamanhavet i vest, og Thailandgulfen øst i landet. Vannet har riktig dybde og temperatur for koraller og tropisk fisk. Man kan velge mellom mange ulike dykkesteder, og dybdene er fra 10-12 meter til 30 meter. Det rikeste dyrelivet finner man på 15-20 meters dyp.

Thailand tilbyr dykkemuligheter både for nybegynnere og mer erfarne dykkere. Dykkesesongen varierer litt etter hvor man er. I Thailandgulfen er det best å dykke mellom april og september. I Andamanhavet varer sesongen fra oktober til mars. Det betyr at det alltid er mulig å dykke et eller annet sted i året, uansett når man reiser til landet.

Dersom man ikke har dykkesertifikat, kan man ta et kurs i Thailand. Man kan dykke fra stranden, eller fra ulike båter. Mange tilbyr båtturer til dykkere. Da har båtene oksygen om bord, og det finnes trykkammer både i Phuket, på Koh Samui og på Koh Tao. Noen turoperatører tilbyr nitrogendykking. Man kan leie utstyr dersom man ikke har mulighet til å ha med eget utstyr. Dykking passer for alle som ønsker seg en annerledes og aktiv ferie, med spennende opplevelser. Prisene varierer fra sted til sted.