Få kroppen i orden før sommerens dykketur

Dykking er en sportsaktivitet som ikke krever intens fysisk anstrengelse. Imidlertid er enhver god dykker klar over viktigheten av å være i god fysisk form. Når kroppen vår er i gode fysiske form, kan vi reagere raskere på problemer som oppstår. Vi kan unngå mulige skader og vi vil nyte dykkingen mer.

God dykketrening bidrar til å redusere oksygenforbruket, muligheten for å dykke lenger med mindre anstrengelse og til og med redusere risikoen for trykkfallsyke. Men du må også forberede deg fysisk til dykking.

Hvordan man kan forberede seg fysiskt til dykking

Det første du bør vite er at veldig anstrengende fysisk forberedelse ikke er nødvendig, det er nok å være i god form. Til tross for regelmessig dykkepraksis er det ikke nok å vedlikeholde formen. Det lønner seg å kombinere fysisk trening ut av vannet med dykking. Dykking er en av de mest komplette idrettene som finnes, ettersom vi trener alle muskler. Derfor er det ingen spesielle områder som må trenes mer intensivt enn andre.

Husk at selv om dykking er en fritidsaktivitet, er pustens rolle viktigere enn i noen annen type sportsaktivitet. Be om hjelp fra en spesialist og få den hjelpen du trenger før du begir deg ut i vannet.